Insule Grecesti-Limnos

Limnos

Limnos

Limnos

E o insula in Nordul Marii Egee, la granita cu Turcia -din cauza asta grecii au o mare baza militara aici si armata gata de atac la cea mai mica tresarire a vecinului.
E la 9 ore distanta(dus) cu feribotul de Atena si la 50 min (intors) cu avionul.Din Salonic cred ca se fac in jur de 2-3 ore max. cu feribotul (eu am ajuns din Atena).

Pt greci Limnos e insula lui Ifaistos -zeul metalurgiei in mitologia lor. Ruinele templului lui Ifaistos se pot vizita , in special vara.Un alt lucru pt care e renumita si deosebita- e loc de popas pentru Flamingo Roz , peste tot pe insula gasiti harti cu locurile de unde se pot admira pasarile; din pacate nu stau acolo tot anul iar eu am ajuns intr-o perioada in care nu erau pe insula.
Insula nu e foarte turistica , nu ca n-ar avea plaje, dar la ce gama larga de insule au grecii gasesti plaje mult mai frumoase pe alte insule.

Banuiesc ca daca nu naufragiezi sau nu esti pasionat de ornitologie nu prea ajungi pe Limnos; eu am ajuns asa ca va pun cateva poze(scuze pt calitate, dar sunt facute cu mobilul)

Limnos-vedere spre port si Mirina

  • Trackback are closed
  • Comentarii (0)
    • nik
    • 29 ianuarie 2010

    nice pictures

Lasă un comentariu