Atena

Cum am promis….. Atena….

Azi e o zi superba in Atena si tot weekendul vor fi peste 20 de grade!

Cred ca perioada ideala de vizitat Atena e primavara -martie, aprilie din mai incepe deja sa fie prea cald iar vara sa vizitati Atena e mai mult calvar decat placere.

Nu e un oras impresionant prin arhitectura , centrul – Omonia – e cotropit de imigranti, multi ilegal veniti si cu toate ca e politie la tot pasul eu va sfatuiesc sa-l evitati dupa lasarea serii.

Ce m-a impresionat prima oara cand am pus piciorul au fost portocalii plini cu portocale ( era pentru prima data  in viata mea cand vedeam portocale in pom !).

Ce e de vizitat – binenteles Acropole cu Partenonul si noul muzeu , piata Sintagama cu cladirea Guvernului si garda , Ermu – o strada comerciala pietonala in centrul Atenei, Gradina Botanica- o pata de verdeata tot in centru, Monastiraki- o zona de bazar , daca plecati spre insule o sa ajungeti si in Pireas- care e destul de mare. Nu trebuie sa ratati nici cateva locuri cu terase si restaurante – la Monastiraki – cu vedere spre Acropole sau langa mare in Glifada , Faliro etc.

De la aeroport in oras se ajunge foarte repede si civilizat cu un tren ; in centrul orasului -ca si informatie- circulatia masinilor e permisa in functie de numarul de inmatriculare- o zi numerele pare cealalta zi cele impare- nu ma intrebati care sunt zilele pentru ca atenienii pe care i-am intrebat habar n-au; prefera sa circule cu scooter sau motocicleta in centru sau isi lasa masina acasa sau in statie si iau metroul. Taxiul costa 1 E/km si sa nu ramaneti socati cand soferul o sa opreasca si o sa ia si alti pasageri ce merg in aceeasi directie.

vedere spre Acropole

Ermu

Portul Pireas

Reclame
  • Trackback are closed
  • Comentarii (0)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: