Insule Grecesti – Zakynthos

Zakynthos e prima insula din marea Ionica pe care o vizitez .

In afara de faptul ca au fost 40 de grade – pe care nu le mai suport- totul a fost super pe Zakynthos .

Cu dovezi :

Kareta Kareta

Testoasele isi depun ouale pe o insula mica – Marathonisi si pe unele plaje de pe Zakynthos – care sunt protejate . Banuiesc ca daca esti bastinas poti sa ai sansa sa dai nas in nas cu o broasca , noi a trebuit sa ne cautam sansa . O plimbare cu barca in cautare de testoase variaza de la 1 ora la 3-4 ore si ca pret de la 8 euro la 18-25 de euro ; deviza e daca nu vezi testoasa primesti banii inapoi. Noi am ales o plimbare de 18 E , in care am vazut si testaosele, am inotat si in larg si am facut plaja pe insula lor. A meritat din plin.

     

O alta varianta de plimbare cu barca  pe care am gasit-o era o croaziera de 7-8 ore care facea inconjurul insulei – 20 euro de persoana. In teorie suna foarte atragator …practic insa n-a mai fost asa roz situatia .

Croaziera in jurul insulei

Plecarea e din Zakynthos- orasul capitala al insulei.

Se ocoleste insula prin Nord – partea neplacuta a fost ca in partea de Nord- Vest si Vestul insulei marea era atat de agitata incat majoritatea eram stravezii .
Cand am ajuns la plaja Navaglio – Shipwreck apa era asa de albastra- turcoaz  dar  atat de agitata incat nu ne-am putut opri sa facem plaja , iar eu nu ma induram sa vomit in asemenea apa …..dar nu e dupa pofta inimii.
      

     Feribotul catre Zakynthos se ia din Kilini – la vreo 1 ora de mers cu masina de Patra ; biletul costa 8 euro de persoana si 30 de euro masina . Calatoria dureaza cam 1 ora , iar curse sunt in timpul seoznului destul de multe pe zi , deci nu trebuie sa va stresati ca nu gasiti feribot daca ajungeti in prima parte a zilei in port .
P.S . pt mai multe fotografii dati o raita pe Picasa  https://picasaweb.google.com/medicdefamilie.blogspot.com/ZakynthosGreece2011
iar pentru mai multe informatii depsre insula intrati pe Wikipedia http://en.wikipedia.org/wiki/Zakynthos
Reclame
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: