Philadelphia

Philadelphia o pun pe locul 5

Philadelphia a fost primul oras din SUA in care am pus piciorul.Diferenta fata de Europa e socanta , totul e construit  la o alta scala , pana si oamenii mi s-au parut mai mari. Sunt multi negri , mancarurile sunt colorate, portiile imense, pana si apa la fast food e colorata si cu arome!!

Aici a luat nastere democratia(de tip american) asa ca poti vizita clopotul care a batut cand s-a citit Tratatul de Independenta(Liberty Bell); Independece Hall; gradina zoologica  caree cea mai veche din SUA; Muzeul de Arta , pe treptele caruia s-a filmat o scena renumita din Rocky, muzeul e construit pe o colina si ofera o priveliste frumoasa asupra orasului ;

Istoria lor e veche de 200 de ani si Philadeplhia e unul din locurile de vizitat pt americani. Am fost la inceputul lui iulie asa ca am sarbatorit 4th of july  cu americanii(colorat, zgomotos,cu gura pana la urechi); au si ei ganditorul lor, de al nostru n-au auzit au impresia ca al lor e primul(„the thinker ” de Rodin) care sta in fata muzeului Rodin. Cladirea cu o arhitectura impresionanta e City Hall – in centrul orasului.

E un pasaj in „Rostul lumii”( L`Usage du Monde) de NICOLAS BOUVIER care se potriveste f bine cu excursia mea la Philadelphia :

In ziua aceea am crezut ca detin ceva, un adevar care-mi va schimba viata. Insa nimic de aceasta natura nu e dobandit pentru totdeauna. Lumea trece prin noi ca o apa si pentru o vreme ne imprumuta aparenta ei. Dar o asemenea clipa merita si zece ani de calatorie.”

PHILADELPHIA

Reclame
  • Trackback are closed
  • Comentarii (0)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: