TIMP LIBER, VACANTE

       Imi place sa calatoresc, asa ca aici voi face un top cu locurile pe care le-am vizitat pana acum; pt fiecare locatie voi scrie si cateva plusuri si minusuri, asa ca poate va fi si util.

 Mi-ar placea sa scrieti si voi despre locurile pe care le-ati vizitat .

    • mmmm
    • 19 ianuarie 2010

    Cel mai mult mi-a placut Parisul(si nu pentru ca sunt subiectiva),Venetia si Budapesta.Asta e topul meu pana in prezent

    • La Venetia nu am ajuns inca, ce zici sa-mi trimiti cateva poze si impresii de acolo si sa le pun aici?

    • mami
    • 23 ianuarie 2010

    bucura-te de cat mai multe calatorii, mergi si vezi tot ce ti se ofera si tot ce-ti place sa vizitezi si aduna-ti cat mai multe amintiri , in afara de bucuria din acel moment …… cunosti ,stii, ai vazut.
    am sa-ti povestesc si eu din calatoriile mele, vrei?
    sunt atat de fericita cand vad pozele cu locurile in care m-au dus …nu soarta ci copiii mei.

    • da, vreau sa povestesti si poti sa faci si un top cu locurile care ti-au placut cel mai mult

    • mmmm
    • 29 ianuarie 2010

    Prima impresie cand ajungi in Venetia este ca te afli intr-un alt spatiu temporal, intr-un loc unde timpul parca s-a oprit.Stradute foarte inguste,canale traversate de poduri arcuite,gondole care aluneca pe Canal Grande ,marginit de cladiri vechi,cu o fatada deosebita,dantelata,crenelata,Piata San Marco,Palatul Dogilor,Puntea Suspinelor….ai impresia ca urmezi pasii personajului din Moarte la Venetia de Thomas Mann.Magazine colorate,cu bijuterii si obiecte decorative din sticla de Murano,masti pictate …indragostiti lunatici,turisti galagiosi,terase aglomerate,porumbei prietenosi,comercianti insistenti…sunt instantanee care dau un farmec aparte acestui loc…pe care l-as revedea oricand.

    • mmmm
    • 30 ianuarie 2010

    ia sa verificam….

    • tot eu
    • 6 aprilie 2010

    Asadar, asez in ordine crnologica locurile in care am fost. Mi-e greu sa fac de la inceput un top.
    Chalon sur Saon, Paris, Danemarca :Copenhaga, Ringsted, Helsingor(orasul lui Hamlet),Roskillde(orasul viking), Koge, Rungsted,(orasul natal al scriitoarei Karen Blixen), Mons Klint( cu stancile albe), Lingby (aici un superb muzeu in aer liber, imens), castelul Frederiksborg cu un lac si niste gradini de vis. Ultimul oras vizitat, Geneva.

    • tot eu
    • 6 aprilie 2010

    Franta. Prima mea calatorie cu avionul. Limba engleza .. din filme. Franceza…..niste resturi…. in cateva cute ale creierului. Am aterizat la Lyon . De la aeroport(singura) a trebuit sa iau un autobuz pana la gara , de unde am luat trenul pana in Chalon sur Saon UNDE MA ASTEPTA DANA.
    Orasul, curat, cu flori, cu platani, cu lebede si vase sur Saon, cu poduri catre insula pe care locuia Dana, cu un parc mic dar elegant si ingrijit. Centrul ,cu strazile si cladirile medievale la parterul carora sunt magazinele celor mai cunoscute firme, cu niste vitrine de-o eleganta…..frantuzeasca….Impresionant mi s-a parut…ca cele mai moderne geamuri termopan(care formeaza vitrinele magazinelor) sunt montate asa incat nu strica cu nimic vechea arhitectura, sunt alaturi barnele vechi de sute de ani si…termopanul. Asa ar fi si Brasovul nostru daca nu s-ar fi numit cateva zeci de ani Stalin. Simti din plin ca esti in mijlocul Burgoniei. La tot pasul …divinizata vita de vie si tot ce tine de ea. In piata Molierre amenajata chiar o vie in toata splendoarea. Am avut norocul sa se schimbe aranjamentele florale de vara cu cele de toamna (din strada) peste tot crizanteme ,in toate culorile si formele si soiurile.In 2007 cand am fost eu nu era Bucurestiul de azi (la spatiile verzi ma refer) Eu vedem pentru prima oara asa ceva .Cand m-am intors acasa ….pe Baneasa ,in Bucuresti…. imi curgeau lacrimile si-am simtit asa o jaaaaleee!!!!!

  1. Daniela, la mine pe blog am o categorie, se numeste”calator prin lume”, nu stiu daca ai citit si altceva in afara esecului de anul asta. Oricum, ma bucur ca impartasim o pasiune comuna, calatoriile.Asa, ca un succint clasament personal,Parisul este cel mai frumos oras din lume, l-am vizitat de 6 ori si m-as reantoarce oricand acolo.Apoi imi place foarte mult Praga.Pregatesc un post in doua episoade cu capitala Cehiei.Tinem legatura. Alexandra

  1. No trackbacks yet.

Lasă un comentariu