Roma

 … 3 zile nu sunt multe, dar a fost suficient pentru Roma . Am reusit sa vedem tot ce stiam ca e de vazut si sa descoperim unele locuri de care nu auzisem .

Am perseverat in a manca spaghete si pizza ….nasoale in general , dar am gasit si o pizza buna  … de la ele de acasa . Nikos facuse o fixatie ,era convins ca la un moment va gasi un tiramisu de neuitat … inca il mai cauta …

Dar , ca suntem la capitolul comestibile , inghetata era intr-adevar buna …chiar foarte buna .

De la aeroport se ajunge in oras cu un tren – 14 €/ pers. hotelul ne oferea si un taxi – 50€ cursa .

Nu exista decat 2 linii de metrou , eram putin stresata ca nu stiam cu ce metrou sa ajungem , ma gandeam ca o sa fie o retea gen Londra sau Paris ………seamana mai mult cu reteaua din Bucuresti – deci nu trebuie sa va stresati ca nu aveti harta de la aeroport . Metroul jegos si aglomerat , strazile prafuite si mizerabile…orasul  plin de romani si turisti si impamanteniti .

Noi am decis sa luam un autobuz turistic sunt multe cu diverse rute mai lungi sau mai scurte . Ala pe care l-am ales ne dadea posibilitatea sa coboram , sa vizitam si apoi sa urcam iar in autobuz pentru o alta destinatie cu acelasi bilet 13€/ pers. valabil 24 de ore . Pana la urma n-am luat autobuzul decat de 2 ori , in rest am mers pe jos ….nu e un oras foarte mare , in special zona turistica . Noi am stat langa Vatican .

Pt un weekend normal mi s-a parut ca erau f. multi turisti ….sau de fapt era Valentine`s day pe aproape !

Pantheon – construit de Apolodor din Damasc , pe vremea lui Traian – renovat si modificat intre timp

Colosseum

 

O fantana, frumoasa dealtfel , dar nu mai stiu cum se cheama !

 

Colosseum – sub scena era o adevarata masinarie de spectacol – catapulte care ridicau in arena gladiatori ,struti sau alte animale exotice, trape prin care dispareau cadavrele etc..

Fontana di Trevi – Nikos a aruncat un banut ..dar nu stiu ce dorinta si-a pus …chiar sa-l intreb

Vaticanul si coada de acces- mergea totusi repede

Nu e taxa de vizitat biserica, doar un detector de metale . In schimb daca vrei sa vizitezi capela , de la inaltime e o taxa – 6 € pe scari si 8€ cu liftul – pana la baza capelei , iar apoi ca sa te urci in varf si sa ai Roma la picioare singura solutie e o serie de alte trepte  – dar nu au fost f obositoare . O catarare mai obositoare mi s-a parut in capela catedralei St Paul din Londra .

Columna lui Traian – nu aveam cum sa ma duc la Roma si sa nu o vad – cum au cotropit ei Dacia si pe stramosii mei

Reclame
 1. Ești puțin nedreaptă cu Roma… 🙂 Nu cred că-ți ajunge o săptămână ca s-o vezi pe îndelete, în detaliu, să o cunoști în lenjerie intimă, cum s-ar spune. 🙂
  Colosseum e de văzut atât ziua, cât mai ales noaptea. Și orașul de sus, din „tribunele” arenei. La fel Fontana di Trevi, pe care lumea n-o părăsește de tot nicio clipă. Nu știu cum o fi în sezonul rece.
  Apoi, Vaticanul nu înseamnă doar Basilica di San Pietro, ci și incredibila Capelă Sixtină, cu toate clădirile și muzeele fantastic de opulente. Forumul Roman. Capitoliul din Piazza Venezia, care e un fel de Muzeul Armelor la Paris. Castelul Sant’Angelo. Galeria Borghese, din Villa cu același nume, și cel mai frumos parc din oraș (probabil că și singurul de asemenea dimensiuni). Basilica Santa Maria Maggiore. Piazza di Spagna și Treptele Spaniole. Băile lui Caracalla. Moscheea Roma, cea mai mare din Europa….. Și, dacă tot ai ajuns la Roma – întâmplător în sezonul cald – merită să dai o fugă și la plajă, fiindcă faci o jumătate de oră, parcă, până în stațiunile litorale, cu același tip de metrou orășenesc, dar suprateran.
  Ca întindere, Roma e foarte mare; ceea ce vedem noi, turiștii, e doar orașul vechi. Și ăla e mare, de asemenea.
  Metroul? Păi, Bucureștiul are rețea serioasă de metrou pe lângă ce are capitala Italiei! 🙂

  Vezi? Cred că trebuie să mai mergi o dată la Roma, să-i acorzi mai multă atenție. 🙂 Și eu vreau să fac asta, pentru că merită, e sublimă.

 1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: