Poluarea atmosferica si cancerul de plaman

Cum toata lumea banuia ca poluarea atmosferica ar contribui la cresterea incidentei cancerului de plaman , un studiu prospectiv a fost realizat in 9 tari Europene pentru a confirma oficial aceasta supozitie .
Studiul a aratat ca o crestere a traficului rutier de 4000 vehicule pe km pe zi, pe o raza de 100 de m in jurul locuintei, creste incidenta cancerului de plaman .
In schimb rezulatatele nu au aratat nici o legatura intre nivelul concentratiei de Oxid de Azot, in aerul respirat si nici intre intensitatea traficului in zonele mai indepartate de 100 de m de locuinta si incidenta cancerului de plaman .
Este de retinut totusi, ca poluarea atmosferica cu microparticulele provocate de noxele autoturismelor, creste incidenta cancerului de plaman in Europa .

sursa :Raaschou-Nielsen O, Andersen ZJ, Beelen R, et al. Air pollution and lung cancer incidence in 17 European cohorts: prospective analyses from the European Study of Cohorts for Air Pollution Effects (ESCAPE). Lancet Oncol. 2013;14:813-22.

Reclame
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Reclame
%d blogeri au apreciat asta: