Laurent

Laurent e un pacient internat in sectia de Interne initial fusese internat pe sectia de Geriatrie- din lipsa de loc in alta parte . Sectia mea de Oncologie e langa celelalte 2 , iar asistentele si infirmierele se rotesc intre cele 3 sectii .

Asta e tabloul in care exista Laurent de 1 saptamana.

Cine e Laurent ?

Aseara vorbeam cu un coleg despre un caz , intr-o sala cu alti 3-4 dr. care-si vedeau de cazurile lor si la un moment dat cineva ma atinge pe mana . Ma intorc si era Laurent  … ii las mana sa se joace cu ea si la un moment dat  mi-a pupat-o apoi a plecat.

Azi faceam  vizita  si s-a asezat langa mine si m-a mangaiat pe cap . Toata lumea il mangaie pe cap , deci e un gest de afectiune pt el .

Ieri aveam o asistenta tanara de vreo 20 si ceva de ani si la un momet dat , isi facea tura si o vad ca era cu Laurent in brate se pupau si isi facea treaba cu el langa ea.

La un moment dat Laurent avea o prietena cu care pleca in recunoastere – o pacienta de 80 de ani cu dementa avansata Alzheimer , care dupa 5 minute uita tot ce a facut ,a auzit sau i s-a intamplat.

Laurent viziteaza pe tota lumea si chiar si cea mai acra sefa de sectie ( de pe Geriatrie ) la un moment dat era de mana cu Laurent sa-l duca inapoi in camera lui.

Toata lumea e incantata de Laurent si sa ai un asemnea pacient printre muribunzi cu cancer avansat sau dementi de 80-90 de ani ……e o schimbare revigoranta.

Laurent are 34 de ani

Are sindrom Down (trisomia 21 ) si are mintea unui copil de 3 ani.

Si comportamentul unui copil de 3 ani .

Reclame
  1. Trist…tare trist si totusi are farmecul lui, daca pot sa-i spun asa.

  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Reclame
%d blogeri au apreciat asta: