Meteora 2

Cateva poze… din pacate fiind facute cu mobilul detaliile nu se vad prea bine, inclusiv manastirile din varful stancilor !

Dar daca vreti sa vedeti detalii, merita plimbarea pana acolo . Pentru cazare nu trebuie sa va streati, cele 2 localitati de la poalele stancilor sunt majoritar compuse din hoteluri, iar preturile sunt ok , noi am gasit camera la hotel de 3 stele cu 45 €/ noapte . Mancarea e chiar ieftina pt o locatie asa turistica – in jur de 7 € portia si aveti de unde alege !

Prima manastire „Megali Meteora ” a fost construita in sec al XIV -lea , iar in sec XV cand turcii si-au inceput cotropirea , manastirile au fost folosite ca loc de refugiu. In 1920 au fost construite primele cai de acces si trepte care sa faciliteze accesul la manastiri . A fost o fraza pe care am citit-o intr-o manastire care  mi s-a parut foarte interesanta ,  in urma unui ” atac neprovocat si nejustificat de catre nemti ” zona a fost bombardata in al 2-lea razboi mondial !  Din fericire zona e inca superba .

Reclame
    • valentin
    • 30 iunie 2010

    cand ma duci si pe mine? :))

  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Reclame
%d blogeri au apreciat asta: