Padurea cu uscaciuni … si Freddie

E suficient sa te lovesti de o craca uscata intr-o padure verde si frumoasa ca sa ramai cu o experienta neplacuta in urma calatoriei . Ma refer mai precis la intalnirea cu un doctor nepriceput sau /si pervertit si dezumanizat de sistem !

Stiu ca in Romania sunt mai multe uscaciuni , inteleg de ce au ajuns asa – e imposibil sa traiesti si sa faci o asemenea meserie avand un venit de 300- 400 € /luna – asta nu inseamna ca sunt de acord !

Cand intram la Medicina , fiecare din noi viseaza ca o sa duca o viata buna si ca o sa fie un medic respectat , renumit etc. Nimeni nu se apuca sa faca o facultate de 6 ani + 3 – 5 ani de rezidentiat ca sa traiasca dintr-un salariu de mizerie , sa devina frustrat datorita problemelor financiare , sa accepte spaga , sa ceara spaga , sa uite ca are datoria de a trata toti pacientii in mod egal etc. astea le descoperi pe parcurs . La inceput esti insufletit de ceva ” inspired” vorba americanului .

Cum iti dai seama daca un dr. e bun ?!

– un dr.bun  iti pune intrebari si asculta raspunsurile

– apoi te examineaza

– apoi, daca nu s-a lamurit ( in multe cazuri ) iti cere sa faci anumite examene

– apoi de abia iti propune un tratament

NU e un dr. bun cel care :

– e tot timpul de acord cu tine

– care nu te asculta ce ai de zis dar iti propune un tratament

– care nu a pus niciodata mana pe tine si nu ti-a facut nici un examen, dar iti propune eventual sa te opereze

si fara nici o legatura, dar pt ca ieri am auzit melodia si o tot cant … putin Freddie

Reclame
  • valentin
  • 17 mai 2010

  Referitor la spaga din spitalele romanesti nu am ce sa comentez pt ca spaga este sport national la romani, sport pe care il practica inclusiv presedintele tarii. Ma surprinde un articol din presa noastra care ii acuza urat de tot pe medicii din Grecia. In Franta o fii la fel? http://www.gandul.info/international/medicii-spagari-si-evazionisti-pe-liste-ale-rusinii-in-grecia-6125474

  • E o diferenta intre a conditiona actul medical de primirea spagii si a oferi de buna voie si nesilit de nimeni niste bani, dupa incheierea actului medical !
   prima se numeste spaga, a 2a se numeste ssemn de multumire , rezultatul e dpdv al medicului cam acelasi, la final ramane cu niste bani in buzunar , iar al pac. cam la fel , la final ramane fara o anum suma de bani!
   In Franta nu se da spaga, se platesc consultatiile, inclusiv la medicul de familie (22 €/consultatie
   + eventual alte examene ) si se primeste o chitanta !
   In Grecia , nu conditioneaza nimeni actul medical , dar se poarta ca la finalul consultatiei la stat – unde e TOTUL gratis ca pac sa lase medicului niste bani de la 10 la 150-200 € deci subliniez LA FINAL, CAND SE RIDICA SA PLECE
   La spital in Grecia sunt alte practici – pacientul e needucat, ca si l anoi si crede ca daca ofera bani dr ala o sa-i faca si o sa-i dreaga, eventual o sa-i vina la cap si o sa-i cante de somn usor

   e prea lung subiectul ………..dar dupa ce o sa vii in Gr o sa vezi mai clar care e situatia si ca nu prea seamana cu aia din ziare!

  • valentin
  • 17 mai 2010

  Daca este diferenta intre calitatea actului medical este ok. Cu toate ca medicii din Romania au o justificare in a pretinde spaga ca au salariile simbolice (nu ar avea cum sa supravietuiasca doar din salariu) pe cand in Grecia nu cred ca sunt salariile asa mici ca la noi. Dar daca isi fac treaba bine nu ai ce sa le reprosezi decat ca nu-si declara spaga la fisc 😉

 1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Reclame
%d blogeri au apreciat asta: